Nyårsfesten – årets fest

| | 0 Comments

När vi ska avsluta det gamla året och välkomna det nya gör många det gärna med en fest. Det ska ofta serveras tre rätter och dukningen är viktig.

Det ska synas när gästerna kommer att det är en nyårsfest de har kommit till. Handla hem det du behöver i god tid så du slipper stressa in i det sista.

Maten på faten

Det ska serveras en del mat under nyår och det kan vara bra att börja leta recept i god tid. En förrätt ska vara tillräckligt stor för att det ska vara en förrätt och inte ett tilltugg. Men den ska inte vara för stor så att gästerna blir mätta. En bra förrätt retar aptiten och får dina gäster att längta efter mer.

Huvudrätten brukar vara det du lägger mest tid på. Klassikern är oxfilé som gärna serveras med hasselbackspotatis. Tillbehören brukar vara smörstekta grönsaker och en god sås. Bryt gärna mönstret och servera något helt nytt.

Desserten behöver inte vara storslagen, tänk på att gästerna ofta är mätta efter de första två rätterna. Om någon av gästerna vill hjälpa till med något kan även det underlätta och det blir roligare att laga maten som ni alla ska njuta av.