Gymnastik och rörelse för barn

| | 0 Comments

Det är viktigt att röra på oss det är vi alla medveten om. Och ju tidigare man kan få in gymnastik och rörelse för barn desto bättre är det. Det är viktigt att man får in hälsosamma rutiner från unga år. Detta kommer att underlätta när man växer upp och blir äldre.

Alla är vi olika och så även våra barn. Vissa kanske hellre ligger i soffan med sin mobiltelefon medans andra tycker om att vara ut och röra på sig. Om man redan från småbarnsålder får börja med någon form av aktivitet där man får röra på sig så kommer man att få in de rutinerna i sitt liv. Det gäller att aktivera den yngre generationen på ett sätt som gör att de tycker att det är roligt. Glädjen är väldigt viktig när det kommer till fysisk aktivitet. Man kan snabbt tappa intresset om man inte gläds i det man gör.

Runt om i vårt avlånga land så finns det engagerade personer som håller olika former av barngymnastik. Flipkidz är en stor aktör och finns på mer än 120 orter i vårt avlånga land. Här kan alla barn mellan 2 och 8 år få gymnastisera på ett roligt sätt. Under tio veckor under höstterminen och 10 veckor under våren få barnen ledd gymnastik av utbildad personal. Som avslutning på varje termin så blir det ett stort kalas. Höstens avslutning så får alla visa vad som gjorts under de tillfällen man träffats och till vårterminens avslutningsfest så bjuds familj och vänner in för att få se vad alla har lärt sig.