Att välja rätt smink efter din dansstil

| | 0 Comments

Så många olika dansstilar, så mycket smink att välja bland! Att välja rätt makeup för din dansuppvisning kan vara förvirrande och överväldigande. Men oroa dig inte, här är några tips på hur du kan välja rätt smink efter din dansstil.

Välj smink efter dansstil

Olika dansstilar kräver olika smink. Till exempel kommer en jazzdansuppvisning att kräva ett annat smink än en balettföreställning. Försök att anpassa ditt smink efter känslan av dansen och kläderna du bär.

Jazzdans

Jazzdans är allt om rörelse och energi. För att betona dina ögon och läppar, välj en sminkpalett med starka färger. Läppstift med en rosig nyans eller en djupröd färg kan ge din look en extra touch. Ögonen kan du markera med mascara, eyeliner och en skimrande ögonskugga.

Balett

Baletten kräver en mer subtil sminkning. Tänk naturligt utseende, med en fokusering på dina kindben och ögon. För att hålla det enkelt, satsa på en neutral ögonskugga, lätt rosigt läppstift och en lätt contouring av kinderna.

Streetdance

Streetdance är en mer urban stil av dans och din sminkning bör vara lika urban. För att framhäva dina ögon kan du satsa på en dramatisk eyeliner och en kraftigare ögonskugga. Läpparna kan du lämna naturliga med bara en klar läppglans.

Modern dans

Modern dans är allt om uttryck och rörelse. Ditt smink bör också betona dina naturliga drag. Använd en lätt färgad läppglans, ljus ögonskugga och concealer under ögonen.

Slutord

För att välja rätt smink för din dansuppvisning, tänk på känslan och uttrycket av din dansstil. Använd sminket för att förstärka dina naturliga drag och inte för att täcka upp dem. Med dessa tips kan du vara säker på att ditt smink kommer att passa din dansstil perfekt.