Dans som motion

| | 0 Comments

Ett intensivt danspass kan vara lika effektiv som något annat träningspass. Det kan förbättra din kondition avsevärt och du förbränner en massa energi samtidigt som du har fantastiskt roligt tillsammans med andra och till musik. Kan det bli mycket bättre?

Dansen gör att stärker din benstruktur men också dina muskelgrupper får röra på sig på ett sätt som de kanske inte gjort tidigare. Olika dansstilar ger olika former av träning. Det kan vara kombinerade rörelser som man ska lära sig tillsammans med andra så man får även träna sin koordination. Det blir även en bra träning för din balans. Hjärnan tränas då du får lära dig koreografier och olika typer av rörelser.

Det blir en allsidig träning för hela din kropp och ditt sinne. Är man lite nere när man kommer till en dansklass så kommer man förmodligen att kliva ut genom dörrarna med ett leende på läpparna. Så roligt är det med dans. Ju mer du  dansar desto mer kan du uttrycka dig med din kropp. Släpp alla hämningar och hänge dig åt din nya motionsform dansen. Den kommer förmodligen att betyda väldigt mycket för dig.